Första majfirande i ett soligt Kungälv


En dag för hela familjen med härliga barnaktiviteter, fika, korv och bröd. Kungälvs musikkår gick i spetsen för första majtåget och det lokala bandet Skamvrån stod för underhållningen.

• Först ut var SSU-ordförande Assar Wixe som talade om varför vi firar 1-maj, om kampen för demokratin och om vi blir fler som engagerar oss så kan vi enklare ta oss an Socialdemokratins uppgifter som att utradera fattigdom, stoppa miljöförstöringen och få bort rasismen.

• Störst spontan applåd fick Patrik Karlsson, regionråd från Mölndal med beskedet att om Socialdemokratin styrt regionen hade aldrig Moderaternas och Kristdemokraternas tankar om att stänga akuten i Kungälv kommit på fråga ens.

• Pia Gillerstedt, vice ordförande i kommunfullmäktige talade om Kungälv och att alla människor är unika individer med samma människovärde. Pia lyfte bl.a. fram HBTQ som en eftersatt fråga. Att leva med en, från normen, avvikande sexuell läggning innebär idag, 2016, fortfarande att man blir särbehandlad eller diskriminerad. Pia avslutade sitt tal med att utmana varje förening inom Socialdemokratin att skriva en motion eller ett uttalande inom HBTQ-området.

• Mohammed Hama Ali, kommunfullmäktigeledamot och ledamot i GR sociala styrgrupp talade om skillnaderna i politiken i Sverige, människovärdet, solidariteten och hur svensk utrikespolitik åter fått en betydelse genom att vi har en regering som vågar ta ställning. Mohammed fick en rungande applåd när han vässade argumenten mot Sverigedemokraterna, att vårt Sverige inte är Jimmy Åkessons Sverige. Och ingen Sverigedemokrat skall ta sig rätten att definiera andra, vem som är svensk eller inte. Den rätten förbehåller sig Mohammed Hama Ali själv.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar