Förhandlingsverksamheten för Transportföretagen och Kommunal med anledning av coronaviruset


Med anledning av det nya corona-viruset, går förbunden inom Transportföretagen och Kommunal ut med en gemensam instruktion till våra lokala parter. Istället för fysiska möten, använder vi tekniska möteslösningar, som exempelvis Teams, Skype, telefon och e-post, för att lösa de förhandlingar som våra respektive medlemmar behöver hjälp med.

Med anledning av det nya corona-viruset, går förbunden inom Transportföretagen och Kommunal ut med en gemensam instruktion till våra lokala parter. Detta för att undvika missförstånd och oklarheter kring hur förhandlingarna kommer att fortskrida. Vi har en gemensam skyldighet att lösa alla förhandlingsfrågor på ett konstruktivt sätt, även om fysiska möjligheter till möten begränsas. 

Istället för fysiska möten, använder vi tekniska möteslösningar, som exempelvis Teams, Skype, telefon och e-post, för att lösa de förhandlingar som våra respektive medlemmar behöver hjälp med.

Även de företag som är bundna av kollektivavtal ska ha samma möjlighet att hantera förhandlingar med sina fackliga motparter genom de kommunikationsmedel som finns tillgängliga. 

Grunden till beslutet är att vi har en gemensam skyldighet att begränsa smittspridning och att vi har ett arbetsmiljöansvar för våra respektive anställda, samt ett ansvar att begränsa risker för våra medlemmar. Detta samtidigt som vi ska uppfylla våra rättigheter och skyldigheter vad gäller information och förhandlingar.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar