Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Telefonproblem

Kommunal Direkt - för frågor om ditt arbetsliv - går inte att nå via telefon just nu. Felsökning pågår. Du kan alltid mejla oss.
Stäng

Fick sparken när han vände sig till Kommunal

Han fick upprättelse tack vare facket
Dariusch Nazari hade en mycket otrygg anställning som städare där arbetsgivaren ändrade villkoren hela tiden. Nu har Kommunal i Motala hjälpt honom förhandla fram skadestånd för brott mot lagen om anställningsskydd.
Foto: Peter Krüger
2017-10-06
Han blev lovad en anställning på 24 timmar i veckan. Men arbetstiden ändrades hela tiden. När Dariush Nazari, som är anställd som städare, varken fick ut sin lön eller ersättning för städmaterial han köpt, vände han sig till Kommunal. Då fick han sparken. Och upprättelse.

Dariush Nazaris anställning som städare började den 1 september 2016 hos MS Bemanning och Entreprenad i Motala. Han hade fått erbjudandet om nystartsjobbet via arbetsförmedlingen, som lämnar bidrag till arbetsgivaren för hans tjänst på cirka 80 procent. Enligt anställningsavtalet ska han arbeta 24 timmar i veckan vilket motsvarar cirka 60 procent och fick löfte om mer. Men trots det fick han bara jobba fyra timmar om dagen.

– Jag hade inget schema på mina arbetstider, som var olika varje vecka. Min arbetsgivare ändrade sig hela tiden via sms-meddelanden. Dessutom jobbade jag natt mellan 1 och 4 som jag inte fick övertidsersättning för.

– Det var arbetsgivaren som bestämde tiderna och är den som höll kontakt med mig, berättar Dariusch och fortsätter:

– Jag blev ombedd att köpa städmaterial själv. Men när jag lämnade in kvitton fick jag bara ersättning för visst material. Resten fick jag betala själv.

Sissi Roth är facklig företrädare för Kommunal i Motala. Hon har hjälpt Dariush med ärendet under hela processen tillsammans med Ulrika Lundgren, tidigare ombudsman på Kommunal Öst.

– Medlemmen träffade inte arbetsgivaren mer än när kontraktet skrevs. Arbetsuppgifterna har stämt med det som de kom överens om vid anställningstillfället – förutom att Dariush själv fått köpa städmaterial som han behövt för att sköta städningen, berättar Sissi. Hon konstaterar även att det inte finns något kollektivavtal på arbetsplatsen. Sissi beklagar att arbetsförmedlingen inte har någon skyldighet att kontrollera att arbetsgivarna har kollektivavtal.

– Dariush fick inte heller inte ut sina extratimmar på oktoberlönen, och lönen betalades inte alls ut i november, fortsätter Sissi. När Dariush ifrågasatte detta när han ringde upp sin arbetsgivare från Sissi Roths expedition. Då fick han avsked via sms. Detta var den 28 november 2016. Sissi skrev då en ärendehantering till avdelningen och fick hjälp av ombudsmannen Ulrika Lundgren. En förhandlingsframställan om ogilltigförklaring av avskedet skickades till arbetsgivaren, som vägrade förhandla.

– Vi i Kommunal drev det vidare civilrättsligt. Ärendet drevs av LOTCO Rättsskydd AB och den 12 juli 2017 vann domen laga kraft. Det resulterade i att MS Bemanning och Entreprenad AB förpliktades att ge Dariush allmänt skadestånd för brott mot lagen om anställningsskydd. MS Bemanning och Entreprenad dömdes också till att ge Dariush ekonomiskt skadestånd motsvarande obetald lön samt intjänade semesterdagar eftersom semesterersättningen inte betalats ut.

– Jag har fått en fantastisk hjälp från Kommunal och Sissi. Jag är överlycklig. Det är verkligen viktigt att vara med i facket. Jag hade inte klarat detta på egen hand.

I dag arbetar Dariush som vaktmästare hos en annan arbetsgivare och har inga som helst problem med sina arbetsvillkor.

Text: Lilian Haraldsson

Kategorier

Öst Väst