Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Enträget arbete gav arbetskläder i Karlstad - ”Det gäller att stå på sig”

Lisa Ljung i den vinterjacka hon tillslut har fått från arbetsgivaren
Lisa Ljung har i flera år arbetat för att få arbetsgivaren att införskaffa ordentliga vinterjackor till personalen
Foto: Kommunal
2019-04-09
Lisa Ljung jobbar på Samhall i Karlstad, närmare bestämt på inhandlingen. I jobbet ingår bland annat att leverera varor och möta kunder utomhus. Något som kan bli väl så kyligt kalla vinterdagar.

– Nu i vinter fick vi jackorna efter att jag har tjatat i flera år. Tidigare sa arbetsgivaren att de räckte med en tunn jacka och en fleecetröja, men är det tjugo minus så fryser man ju nästan ihjäl där ute, säger hon.

I flera år har Lisa Ljung lyft frågan om att få riktiga vinterjackor med flera olika chefer och nu har det äntligen blivit verklighet.

– Jag lyfte frågan om vinterjackor för säkert femte gången på ett möte inför hela personalen och då sa chefen helt plötsligt att det var bara att beställa dem. Vilket såklart gjorde både mig och kollegorna väldigt glada, säger Lisa Ljung.

Nu har alltså personalen fått sina jackor och slipper frysa både på vägen till och från bilen, vid avlämning och inhandling. 

–  Det fanns bara varseljackor som vinterjackor att beställa men huvudsaken är att de är varma, inte hur de ser ut. De tunna jackorna gav inte tillräckligt med värme, säger hon.

Lisa Ljung menar att det var det enträgna arbete, eller tjatet som hon själv säger, som låg bakom framgången.

– Det gäller att stå på sig och att ha bra argument, avslutar hon.

Har du och dina kollegor också drivit fram en förändring på er arbetsplats?
Då vill vi höra om det! Dela er berättelse och inspirera andra genom att skicka in er framgångshistoria till Kommunals Framgångslåda. 

TILL FRAMGÅNGSLÅDAN!