Diana och Susanne - två av Kommunal Vänervästs rehabassistenter


Idag är det internationella sjukgymnastikens dag. En av Kommunals yrkesgrupper rehabassistenter arbetar inom detta område. Här får ni träffa Susanne Nilsson och Diana Käll två av Kommunal Vänervästs rehabassistenter.

Vi träffas en tisdag i september på Vara vårdcentral. Susanne guidar genom de långa korridorerna fram till kontoret. Susanne och Diana arbetar i team nära fysioterapeuter (tidigare sjukgymnaster) och arbetsterapeuter.

- Vårt jobb är lite som att få plocka russinen ur kakan, säger Susanne med ett leende. Vi får dagligen göra det vi gillar bäst. Att vara med och hjälpa människor i vardagen.

Jobbet som rehabassistent är varierande. Möten med brukare varvas med praktiskt jobb som att hämta in, köra ut och montera hjälpmedel. Brukarna som får hjälp av Susanne och Diana är inskrivna i hemsjukvården. Både Susanne och Diana är undersköterskor i botten.

- Vår erfarenhet att jobba som undersköterskor uppskattas verkligen här. Vi kan vara två extra ögon som ibland kan se nya saker som gör att hjälpmedlen kan bli bättre för brukaren, säger Diana. 

En arbetsdag startar vid 7.30 och avslutas 16.00. Över året är arbetsbelastningen ganska jämn.

- Vi kan inte ha så lång framförhållning i planeringen – vi ska snabbt kunna sticka iväg och hjälpa brukare med deras hjälpmedel, säger Susanne. Det är också det bästa med jobbet att det är fritt och varierande, tillägger Diana.

På jobbet gör de också recond på de hjälpmedel som Vara kommun köpt in. Det sker när hjälpmedlen ska byta brukare. Det kan vara tvätt av kryckor, bälten, dynor mm. 

Vad vill ni skicka för hälsning till era rehabassistent-kollegor idag?

- Vi har världens bästa jobb!

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar