Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Asal organiserar för förändring

Asal Feridanian är en av Kommunal Stockholms läns fyra organiserare.
Asal Feridanian är en av Kommunal Stockholms läns fyra organiserare.
Foto: Lotta Ljungberg
2016-11-15
Asal Feridanian hade det ganska bra på jobbet med schema måndag till fredag när organiserarna kom till hennes arbetsplats.

– Jag fick frågan om mina kolleger hade det lika bra som jag. Då fick vi upp ögonen för orättvisorna som fanns. Eftersom vi inte kände till våra rättigheter hade vi väldigt lite inflytande för att förändra vår arbetssituation. Vi gjorde som chefen sa fast vi inte mådde bra, säger hon.

Asal Feridanian gick från att vara en passiv Kommunalmedlem till en aktiv medlem. Nu har hon varit en av Kommunal Stockholms läns fyra organiserare i drygt två år och hon brinner för att väcka intresset för fackliga frågor, frågor som arbetsmiljö, lön och avtal. Hon och hennes kolleger riktar sina insatser mot privat vård och omsorg där organiseringsgraden är låg.

"Varje person ska känna sig hörd"

Den här dagen har Kommunal Stockholms län bjudit in medarbetare från ett vårdföretag till en konferens. Asal Feridanian och kollegan Emma Jansson sitter och pratar med några av dem om hur de har det på arbetsplatsen och hur de vill ha det. Det är vårdpersonalen som vet vilka förutsättningar som behövs för att ge den bästa omvårdnaden.
– Annars träffar vi ofta medarbetarna en och en utanför arbetstid för att de ska känna sig bekväma. För varje person har sin egen historia och ska känna sig hörd och trygg.

Aktiva tillsammans

Utmaningen handlar om att medlemmarna ofta bara känner till sina skyldigheter gentemot arbetsgivaren, inte sina rättigheter. Asal Feridanian och hennes kolleger pratar med alla anställda, inspirerar och motiverar. Målet är att de anställda skapar fackliga strukturer på sina arbetsplatser, vilket innebär att medlemmar ska bli aktiva tillsammans för att kunna påverka sin arbetsplats och göra skillnad.
– En arbetsgivare kan inte driva ett äldreboende utan sin personal, så medlemmarna ska inte underskatta sig själva. Det är en skön känsla att se när jag tillsammans med mina kolleger kan påverka på ett positivt sätt.


Fakta

Organisering bygger på en metod utarbetad av det amerikanska fackförbundet SEIU (Service Employees International union). SEIU arbetar för att en hel arbetsplats organiseras för att kunna lösa problem som en enad grupp.