Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Andreas Olsson är juli månads Working class hero

Andreas Olsson är juli månads Working class hero
Andreas Olsson är juli månads Working class hero.
Foto: Malin Holmqvist
2012-07-17
Lokalvårdaren Andreas Olsson, är lite av en rookie inom Kommunal om vi ska prata sporttermer - vilket Andreas gärna gör. Han är en ganska nybliven medlem och månadens Working class hero.

Andreas Olsson arbetar till vardags som lokalvårdare i Luleå, ett yrke som han trivs jättebra med. Han gick i sin mammas fotspår och började jobba extra med fönsterputsning när han gick i åttonde klass. Andreas får beskriva sitt jobb med tre ord och väljer fysiskt, roligt och att det är en bra stämning.

- Det är viktigt att man tar hand om kroppen och är i bra form, inte minst i detta fysiskt krävande arbete, säger Andreas. Vi har friskvård på arbetstid en timme i veckan och för mig är det självklart att man nyttjar den förmånen för sitt välmående. Jag vill inte att min kropp ska gå sönder.

Fram till i fjol spelade Andreas hockey och när spelarkarriären tog slut startade nya drömmar, att bli hockeytränare. Andreas är på god väg för i år har han fått uppdraget att vara assisterande coach för Luleå Hockeys ungdomar och deras J16-lag.

Nybliven medlem

För ungefär ett och ett halvt år sen bestämde sig Andreas för att bli medlem i Kommunal.

- Jag har bara ros att ge till er, säger han med ett leende. Jag fick ju fast jobb så ni har skött er riktigt bra. Det känns viktigt att vara medlem i facket och jag skulle i framtiden kanske kunna tänka mig att engagera mig fackligt.

Mix av människor bäst

En arbetsdag kan vara väldigt varierande beroende på om Andreas är på ett fast ställe och städar eller är tillgänglig via bilpoolen.

- Det bästa med jobbet är att det är rörligt, fritt och inte styrt till ett skrivbord. Det är bra att fler killar kommer in i kvinnodominerande yrken, jag tror på en mix av människor i en grupp. Man kompletterar varandra och skapar bra balans och stämning tillsammans, menar Andreas.

Teamwork alltså. Vi märker att han redan tänker som en coach då han beskriver sin arbetsgrupp och önskar honom lycka till i framtiden både som lokalvårdare och hockeytränare.

  • Namn: Andreas Olsson
  • Ålder: 24 år
  • Familj: Sambo
  • Bor: Gammelstad
  • Yrke: Lokalvårdare
  • Arbetsgivare: Luleå kommun, tekniska förvaltningen
  • Motto: Ta varje dag som den kommer
  • Drömmer om: att bli hockeytränare