Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Fackliga studier

Kvinna som arbetar på hunddagis
Fackliga studier
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Du vill att allt ska funka på jobbet. Du vill ha ett vettigt schema, en lön att leva på, inflytande och yrkesutveckling. Ha hälsan och ett bra liv. Du vill ta vara på dina intressen på jobbet. Lär dig mer om vad du kan göra genom att gå en medlemsutbildning.

Som medlem i Kommunal kan du och dina arbetskamrater driva de frågor just ni vill förändra på arbetsplatsen. När vi är många som är aktiva får vi tillsammans större makt att påverka våra arbeten till det bättre.

Börja med att gå en medlemsutbildning! 

Du lär dig om dina rättigheter, möjligheter och framför allt om hur ni kan driva de frågor som är viktiga för er på din arbetsplats. Du lär dig om hur facket funkar och om fackets roll i samhället. Kontakta din sektion om du vill gå en medlemsutbildning.LO har också en mängd utbildningar som du kan gå. För dig under 30 år finns även flera LO-gemensamma utbildningar bara för unga. Har du en kompis som är med i ett annat fack kan ni alltså gå kursen tillsammans! 

Du får ledigt från jobbet för att gå fackliga kurser

Du har rätt att vara ledig från jobbet för att delta i facklig utbildning. Du kan dessutom få ekonomisk ersättning för studierna. Sånt är det lag på, och det har vi fått tack vare fackligt engagemang. 

Kontakta din sektion för att anmäla dig till de kurser som går nära dig. 

Sektionen kan berätta mer om hur det funkar med rätt till ledighet från jobbet, ersättning och lön när du går på kurs genom Kommunal.  Du når alla sektioner på telefon 010-442 70 00.

Kategorier

Medlemskapet