Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Kommunal söker gruppchef till redovisningsgruppen

Är du intresserad av att arbeta inom ett av Sveriges största fackförbund? Motiveras du av att leda, driva och utveckla ett redovisningsteam? Då har Kommunal arbetet för dig! Tjänsten som gruppchef till redovisningsgruppen tillhör Ekonomicenter i Sundbyberg. Ekonomicenter i Sundbyberg lyder organisatoriskt under Ekonomienheten på Kommunals förbundskontor.

Arbetsuppgifter

I din roll som gruppchef till redovisningsgruppen ansvarar du för att leda, driva och utveckla din grupp bestående av 10 medarbetare som arbetar som redovisningsekonomer, redovisningsspecialist och ekonomiassistent. Du samordnar gruppens arbete, samt har personalansvar över dina medarbetare vilket bland annat innefattar fortlöpande avstämningar och att hålla i medarbetar- och lönesamtal. Som gruppchef har du ett övergripande ansvar för att kvalitetssäkra att bokslut, årsredovisning och deklaration för Kommunals avdelningar och organisationer är korrekta enligt rådande lagar, regler och policys. Du representerar även Ekonomicenter i olika förvaltningsorganisationer/projekt samt sitter med i ledningsgruppen som möts veckovis. Du rapporterar till platschefen för Ekonomicenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad med inriktning mot redovisning, alternativt är gymnasieekonom med motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet inom redovisning. För att bli aktuell för denna tjänst har du ca 3-5 års erfarenhet från arbete inom redovisning, gärna från redovisningsbyrå eller liknande. För att trivas och passa i denna roll har du några års erfarenhet av att leda och fördela arbete. Har du även erfarenhet av personalansvar betraktas det som meriterande. Du är van vid att arbeta inom Office-paketet samt har erfarenhet från Visma alternativt annat liknande ekonomisystem. Redovisningsgruppen arbetar enligt LEAN-metodiken, varför det är positivt om du har erfarenhet av det sedan tidigare. Har du erfarenhet av arbete från ideell organisation betraktas det som fördelaktigt, men det är inget krav.

Vi söker dig som trivs i rollen som ledare och som motiveras av att via en coachande ledarstil se dina medarbetare växa och utvecklas. Som person är du både lyhörd och ödmjuk, samtidigt som du också är målmedveten och resultatinriktad. Du är analytiskt lagd och har en god förmåga att lyfta blicken och att kunna se till helheten.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals Ekonomicenter i Sundbyberg. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handels tjänstemannaklubb.

Förmåner

Det viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension och försäkringar, ett generöst friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider.

Övrigt

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Kommunals värderingar och att du inser vikten av fackligt arbete.

Kontakt

Har du frågor kring tjänsten, kontakta platschef Ulrika Andersson, 010-442 73 31. Facklig företrädare är Jessica Larsson, 010-442 73 80, Handels.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via e-post ansokan@kommunal.se tillsammans med personligt brev och CV. Ange referensnummer ”1835” ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 2018-08-19. På grund av rådande semestertider kommer urval och intervjuer att ske under augusti månad.

Innan du ansöker ber vi dig att läsa igenom hur vi hanterar dina personuppgifter som kandidat. Information om ditt integritetsskydd kan du läsa om här.

Om Kommunal

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska – dygnets alla timmar.

Kategorier

Lediga jobb