Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa
Medlem, man utomhus
Medlem, man utomhus
Foto: Magnus Skoglöf

Kurs i Borås: Facklig introduktion

I den här utbildningen lär du dig grunderna om facket. En bra kurs för dig som är ny i facket och vill lära dig om dina skyldigheter och rättigheter på jobbet. Du kan även ta med dig en kollega som inte är medlem!

Gratis kurs för dig som är medlem i Kommunal. Du kommer att få lära dig om vad en fackförening är och hur den fungerar. Hur löner och arbetsvillkor regleras i Sverige och vilka rättigheter du har på jobbet och vad arbetsgivaren kan förvänta sig av dig. Du kommer också att få lära dig hur ett medlemskap i facket och kollektivavtal på arbetsplatsen påverkar ditt försäkringsskydd och din pension. Även de som inte är medlemmar i facket får gå utbildningen.

Kostar det?
Alla kurser är kostnadsfria och du får ersättning för förlorad arbetsinkomst i form av ett studiestipendium.

Vem får delta?
Alla medlemmar i facket får gå utbildningarna. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från ditt jobb för att gå en facklig utbildning

Hur får jag ersättning?
Du söker ledigt utan lön och får betalt i form av ett stipendium. På kursen ansöker utbildningsannordnaren om utbildningsstipendiet åt dig.

Hur tar jag ledigt?
Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan utbildningsstart. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå våra utbildningar.

Anmälan

Du anmäler dig till din sektion eller via formuläret nedan senast den 4 september.

 

Adress till kalenderhändelsen: 
Norrby Tvärgata 3
50435 Borås
Karta
Datum: 
Tisdag, oktober 6, 2020 - 08:00 till 17:00
För- och efternamn
Du hittar ditt medlemsnummer på ditt medlemskort eller på kommunal.se/minasidor