Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa
Undersköterskor tittar på post-it lapp
Undersköterskor tittar på post-it lapp
Foto: Kommunal

Kurs i Skara - Medlem i facket 55+

Kostnadsfri kurs för dig som är medlem i Kommunal och över 55 år. Kursen går i Skara den den 25/1, 1/2, 8/2 2018.

Som medlem i Kommunal kan du och dina arbetskamrater driva de frågor just ni vill förändra på arbetsplatsen. När vi är många som är aktiva får vi tillsammans större makt att påverka våra arbeten till det bättre. Du kan börja med att gå en medlemutbildning som är gratis!

Vad får jag lära mig?
I den här kursen får du veta hur du kan påverka din fackförening. Vi går igenom medlemskapets nytta och vad det innebär.  Du får en historisk genomgång av fackets bildande och en förklaring varför facket behövs även idag.Vi tittar på svensk arbetsmarknad och vad facket har för roll för att slå vakt om och förbättra dina arbetsvillkor - historiskt och i dagens samhälle. Du får också veta hur du gör om du vill engagera dig fackligt och du får kunskap om vart din fackavgift går. Du får också en genomgång av de olika pensionssystemen och försäkringar samt hur du själv kan bestämma din pensionering. Tänk om du kunde gå i pension tidigare och klara dig ändå.

Kostar det?
Alla kurser är kostnadsfria och du får ersättning för förlorad arbetsinkomst i form av ett studiestipendium. Fika och lunch ingår.

Vem får delta?
Alla medlemmar i facket får gå utbildningarna. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från ditt jobb för att gå en facklig utbildning. Den här vänder sig specifikt till dig över 55 år.

Hur får jag ersättning?
Du söker ledigt utan lön och får betalt i form av ett stipendium. På kursen ansöker utbildningsannordnaren om utbildningsstipendiet åt dig.

Hur tar jag ledigt?
Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan utbildningsstart. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå våra utbildningar.

Anmälan
Du anmäler dig i formuläret nedan eller till din sektion senast den 14 december.

Adress till kalenderhändelsen: 
Malmgatan 36,
532 32 Skara
Karta
Arrangeras av: 
Datum: 
Torsdag, januari 25, 2018 - 08:00

Kategorier

Skara-Götene