Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa
Kurs medlem i facket Mölnlycke
Foto: Unsplash

Kurs i Mölnlycke - Medlem i facket

Kostnadsfri kurs för dig som är medlem i Kommunal. Kursen går i Mölnlycke den 2, 9 och 16 oktober 2020.

Som medlem i Kommunal kan du och dina arbetskamrater driva de frågor just ni vill förändra på arbetsplatsen. När vi är många som är aktiva får vi tillsammans större makt att påverka våra arbeten till det bättre. Du kan börja med att gå en medlemutbildning som är gratis!

Vad får jag lära mig?
Vi går igenom medlemskapets nytta och vad det innebär. I utbildningen får du en historisk genomgång av fackets bildande och en förklaring varför facket behövs även idag. Vi tittar på svensk arbetsmarknad och vad facket har för roll för att slå vakt om och förbättra dina arbetsvillkor - historiskt och i dagens samhälle. Du lär dig även hur du kan påverka din fackförening. Vad för vägar du kan gå och hur du kan engagera dig fackligt. Kursen går även igenom LO (Landsorganisationen) och relationen till ditt Kommunal. Du får också kunskap om vart din fackavgift går.

 

Kostar det?
Alla kurser är kostnadsfria. Du söker ledigt utan lön och får betalt för förlorad arbetsinkomst i form av ett stipendium. På kursen ansöker utbildningsanordnaren om utbildningsstipendiet åt dig. Fika och lunch ingår.

 

Vem får delta?
Alla medlemmar i facket får gå utbildningarna. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från ditt jobb för att gå en facklig utbildning.

 

Hur tar jag ledigt?
Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan utbildningsstart. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå våra utbildningar.

 

Anmälan
Du anmäler dig till din sektion eller via formuläret nedan senast den 28 augusti 2020.

 

Adress till kalenderhändelsen: 
Hönekullavägen 15
43544 Mölnlycke
Karta
Datum: 
Fredag, oktober 2, 2020 - 08:00 till Fredag, oktober 16, 2020 - 17:00
För- och efternamn
Du hittar ditt medlemsnummer på ditt medlemskort eller på kommunal.se/minasidor