Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa
Digital kurs i Fyrbodal: Medlem i facket
Foto: Unsplash

Digital kurs: Medlem i facket

På den här digitala kursen som anordnas av ABF arbetar vi med plattformen Teams och det du behöver är en dator eller surfplatta med kamera och bra uppkoppling för att kunna delta. Kursen är tre dagar och går den 26, 27 och 30/11.

När går kursen?
26, 27 och 30 november. Kursdagarna pågår mellan klockan 8-16

Vad får jag lära mig?
Vi går igenom vad du får ut av ditt fackliga medlemskap. Varför bildades fackets och varför facket behövs även idag. Vi lär oss mer om hur  den svenska arbetsmarknad är uppbyggd och vad facket har för roll för att slå vakt om och förbättra dina arbetsvillkor. Du lär dig även hur du kan påverka din fackförening. Du får också kunskap om vart din fackavgift går och vilket försäkringsskydd du har genom ditt fackliga medlemsskap.

Kostar det?
Alla kurser är kostnadsfria. Du söker ledigt utan lön och får betalt för förlorad arbetsförtjänst i form av ett stipendium (119 kr/timma). 

 

Vem får delta?
Alla medlemmar i facket får gå utbildningarna. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från ditt jobb för att gå en facklig utbildning.

 

Hur tar jag ledigt?
Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan utbildningsstart. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå våra utbildningar.

 

Anmälan
Du anmäler dig till din sektion eller via formuläret nedan senast den 26 oktober 2020. 

Adress till kalenderhändelsen: 
Södra Strömgatan 15
441 30 Alingsås
Karta
Datum: 
Torsdag, november 26, 2020 - 08:00 till Måndag, november 30, 2020 - 16:00
För- och efternamn
Du hittar ditt medlemsnummer på ditt medlemskort eller på kommunal.se/minasidor