Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa
Digital kurs i Skaraborg
Foto: Unsplash

Digital kurs i Skaraborg: Medlem i facket

På den här kursen arbetar vi med plattformen Teams och det du behöver är en dator eller surfplatta för att kunna delta. Kursen är tre dagar och du kan gå den i oktober, november eller december.

När går kursen?
Första tredagars kursen går den 3/11, 5/11 och 10/11

Andra kurstillfället är den 2/12, 9/12, 17/12

Vad får jag lära mig?
Vi går igenom medlemskapets nytta och vad det innebär. I utbildningen får du en historisk genomgång av fackets bildande och en förklaring varför facket behövs även idag. Vi tittar på svensk arbetsmarknad och vad facket har för roll för att slå vakt om och förbättra dina arbetsvillkor - historiskt och i dagens samhälle. Du lär dig även hur du kan påverka din fackförening. Vad för vägar du kan gå och hur du kan engagera dig fackligt. Kursen går även igenom LO (Landsorganisationen) och relationen till ditt Kommunal. Du får också kunskap om vart din fackavgift går.

Kostar det?
Alla kurser är kostnadsfria. Du söker ledigt utan lön och får betalt för förlorad arbetsförtjänst i form av ett stipendium (119 kr/timma). 

 

Vem får delta?
Alla medlemmar i facket får gå utbildningarna. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från ditt jobb för att gå en facklig utbildning.

 

Hur tar jag ledigt?
Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan utbildningsstart. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå våra utbildningar.

 

Anmälan
Du anmäler dig till din sektion eller via formuläret nedan 6 veckor innan kursstart. 

 

Adress till kalenderhändelsen: 
Gesällgatan 1
54150 Skövde
Karta
Datum: 
Tisdag, november 3, 2020 - 08:00 till Torsdag, december 17, 2020 - 16:00
För- och efternamn
Du hittar ditt medlemsnummer på ditt medlemskort eller på kommunal.se/minasidor