Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa
Digital kurs i Sjuhärad
Foto: Unsplash

Digital kurs i Sjuhärad: Medlem i facket

På den här kursen arbetar vi med plattformen Teams och det du behöver är en dator eller surfplatta för att kunna delta. Kursen är tre dagar och du kan gå den i oktober, november, december eller januari 2021.

När går kursen?
Första tredagars kursen går den 13-15 oktober

Andra kurstillfället går den 12, 19 och 26 november

Tredje kurstillfället är den 1-3 december

Fjärde kurstillfället går 12-14 januari 2021

Vad får jag lära mig?
Vi går igenom medlemskapets nytta och vad det innebär. I utbildningen får du en historisk genomgång av fackets bildande och en förklaring varför facket behövs även idag. Vi tittar på svensk arbetsmarknad och vad facket har för roll för att slå vakt om och förbättra dina arbetsvillkor - historiskt och i dagens samhälle. Du lär dig även hur du kan påverka din fackförening. Vad för vägar du kan gå och hur du kan engagera dig fackligt. Kursen går även igenom LO (Landsorganisationen) och relationen till ditt Kommunal. Du får också kunskap om vart din fackavgift går.

Kostar det?
Alla kurser är kostnadsfria. Du söker ledigt utan lön och får betalt för förlorad arbetsförtjänst i form av ett stipendium (119 kr/timma). 

Vem får delta?
Alla medlemmar i facket får gå utbildningarna. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från ditt jobb för att gå en facklig utbildning.

Hur tar jag ledigt?
Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan utbildningsstart. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå våra utbildningar.

Anmälan
Du anmäler dig till din sektion eller via formuläret nedan två veckor innan kursstart. 

Adress till kalenderhändelsen: 
Norrby Tvärgata 3
50435 Borås
Karta
Datum: 
Tisdag, oktober 13, 2020 - 08:00 till Torsdag, januari 14, 2021 - 16:00
För- och efternamn
Du hittar ditt medlemsnummer på ditt medlemskort eller på kommunal.se/minasidor