Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Internationell sekreterare till Kommunals förbundskontor

Fackföreningsrörelsen är världens största folkrörelse bestående av 181 miljoner människor världen över. Motiveras du av möjligheten att vara med och påverka de internationella regler och avtal som påverkar vardagen för löntagare? Är du en skicklig skribent med god kunskap både om svensk och internationell arbetsmarknad, och om processerna för politiskt beslutsfattande? Då har Kommunal arbetet för dig!

Vi söker nu en internationell sekreterare till Kommunals förbundskontor med organisatorisk placering på Kanslienheten. 

Arbetsuppgifterna

Tjänsten som internationell sekreterare är nyinrättad och innebär ett övergripande ansvar att hålla ihop, samordna och driva frågor med internationell inriktning, främst på EU-nivå men också i förekommande fall globalt.

Rollen innebär att du självständigt fattar beslut om vilka frågor som ska bevakas, både inom och utom förbundet. Du håller förbundsledningen informerad och ger dem goda förutsättningar att representera medlemmarna i Kommunal. Du arbetar fram underlag inför olika uppdrag och för lobbyarbete. Det kan röra sig om att formulera strategier och förankra dem men också om att skriva brev och debattartiklar. I en löpande omvärldsbevakning fångar du upp både frågor som är aktuella idag och frågor som kommer bli det imorgon.

Externt har du nära samarbete med bland annat andra internationella sekreterare i fackföreningsrörelsen. Internt arbetar du nära Kommunals internationella chef som bland annat samordnar förbundets internationella representation. Ni båda rapporterar direkt till kanslichefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad jurist eller statsvetare med inriktning på internationella relationer, alternativt har motsvarande kunskaper inhämtade från relevant arbetserfarenhet. Mycket god kunskap om processer för politiskt beslutsfattande är en förutsättning för att lyckas i denna roll. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta med EU-frågor eller av arbete med internationella frågor, gärna från en idéburen organisation.

Du har god kännedom om hur svensk och europeisk arbetsmarknad fungerar, samt är van att följa politik och lagstiftning inom EU och förstår hur detta påverkar svensk arbetsmarknad. Du är en van skribent med god stilistisk förmåga och dokumenterad erfarenhet av att skriva debattartiklar inom området. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Kunskaper i franska betraktas som meriterande.

En förutsättning för att lyckas i denna roll är att du trivs med att ha många kontaktytor både internt och externt. Du förstår internationellt relationsbygge, samt hur du på ett strategiskt och systematiskt sätt kan ta dig an för Kommunal prioriterade frågor. Du är analytisk, förstår språkligt komplicerade underlag samt har förmåga att producera egna dokument av hög kvalitet. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och kan förklara sammanhang på ett lättbegripligt vis. Du är även lyhörd och har ett mycket gott omdöme.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals förbundskontor på Hagagatan 2 vid Odenplan. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handels tjänstemannaklubb. Resor förekommer i tjänsten.

Övrigt

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser vikten av fackligt arbete.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via e-post ansokan@kommunal.se tillsammans med personligt brev och CV. Ange referensnummer ”1940” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag: 2019-11-24

Har du frågor om tjänsten, kontakta Kristina Mårtensson 010-442 71 81. Facklig företrädare är Yvonne Ahlin 010-442 71 53, Handels tjänstemannaklubb.

Innan du ansöker ber vi dig att läsa igenom hur vi hanterar dina personuppgifter som kandidat. Information om ditt integritetsskydd kan du läsa om här.

Kategorier

Lediga jobb