Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Frågor och svar om avtalet med vårdföretagarna

Kommunalare
Kommunalare
Foto: Magnus Skoglöf

Kommunal och Vårdföretagarna har tecknat ett nytt avtal, vad innebär det?

Det innebär att vi har ett kollektivavtal och att strejken är avblåst.

Undersköterskorna inom privat vård och omsorg får en extra lönesatsning motsvarande den som deras kollegor redan har fått. Det är ett erkännande av deras viktiga yrkeskompetens och ett steg mot mer jämställda löner.

Vad innebär det nya avtalet?

  • Undersköterskorna inom privat vård och omsorg får en extra lönesatsning motsvarande den som deras kollegor redan har fått.
  • Avtalet innebär också att man gemensamt arbetar för att införa heltid som norm.
  • Ordning och reda på löner och ersättningar.

Hur mycket ger det nya avtalet räknat i kronor?

Avtalet ger 700 kronor mer i månaden till potten samt en extra lönesatsning för undersköterskor om 500 kronor utöver det. Hur löneökningen fördelas förhandlas lokalt.
Fler än åtta av tio anställda inom den privata äldreomsorgen beräknas omfattas av den extra lönesatsningen för undersköterskor och får alltså i genomsnitt en löneökning om 1 200 kronor i månaden.

Varför kommer den nya lönen först i mars?

2016 års lönerevision har inte försvunnit. Istället för att få en mindre löneökning varje månad under avtalsperioden så kommer medlemmarna att få en högre löneökning fast under färre månader. Pengarna är i slutändan samma.

När träder det nya avtalet i kraft?

Avtalet gäller från den 1 december 2016 och de nya lönerna gäller från den 1 mars 2017.

Kommer alla anställda att få del av löneökningarna?

Lönerna är individuella och sätts lokalt på arbetsplatserna. Den genomsnittliga löneökningen blir 700 kronor i månaden och 1 200 kronor i månaden för undersköterskor.

Vilka räknas som undersköterskor?

Inom privat äldreomsorg räknas undersköterskor med var tids gällande undersköterskeutbildning samt arbetar som med traditionella undersköterskeuppgifter, oavsett vilken titel man har.

Inom den privata sjukvården omfattas de undersköterskor som har undersköterskeutbildning och utför traditionella undersköterskeuppgifter.

Inom bransch individ och familj avses medarbetare som har undersköterskeutbildning och som utför traditionella undersköterskeuppgifter samt att det för tjänsten efterfrågats undersköterskeutbildning inom verksamheter som bedrivs med stöd av LSS.