Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Florida Haliti brinner för att värva unga

Florida Haliti
Foto: Kommunal
Florida Haliti är Värvarstjärnan från avdelning Vänerväst som förra året slog rekord i värvandet av studerandemedlemmar. Men är det något hon saknar nu under pandemin så är det fysiska möten med potentiella medlemmar. – Man får en annan kontakt med människor när man träffar dem i verkligheten, det är lättare att skapa intresse och engagemang hos dem då, säger Florida Haliti.

Att Florida Haliti brinner för de fackliga frågorna är en underdrift. När hon jobbade som personlig assistent upptäckte hon felaktigheter i sin arbetstid och övertidsersättning. Hon kallade in facket som hjälpte henne ställa arbetsgivaren till svars. I slutändan erkände arbetsgivaren sitt fel och Florida fick ut mer än dubbelt så mycket i lön som hon hade fått från början. 

– Det var sådan power, jag kände mig så mäktig när jag satt där i mötet och backades upp av Kommunal.


Den fackliga framgången var ett faktum - men situationen hade lätt kunnat undvikas menar Florida.

– Jag önskar att jag visste mer om hur arbetsmarknaden funkade när jag kom ut i arbetslivet, då hade jag kunnat sätta ner foten tidigare.

Att informera unga om deras rättigheter på arbetsmarknaden är en av Floridas starkaste drivkrafter. Hon vill hjälpa unga att vara med och göra skillnad med sin kunskap.

– Jag tror stenhårt på att vi är starka tillsammans. Det är därför värvningen är så viktig, ju fler vi är desto starkare kommer vi bli på arbetsplatser och på arbetsmarknaden. 

Viktigt att skapa personlig kontakt

Florida Halitis rykte som en Värvarstjärna har spridit sig över landet och det händer att andra sektioner hör av sig och frågar om hon kan komma och hjälpa dem i deras värvning. När hon pratar med potentiella medlemmar försöker hon framförallt vara personlig och konkret.

– Personen måste känna sig trygg och säker med mig, därför är det så viktigt att skapa en personlig kontakt. Man måste också vara konkret i hur facket kan hjälpa personen. De har redan en luddig bild av vad facket är och gör, det måste man klara upp. Har de frågor jag inte kan svara på ser jag alltid till att ta deras kontaktuppgifter, kolla upp svaret och återkomma till dem. 

Fem värvningstips

Florida Haliti har fem värvninstips hon vill lyfta:

  1. Var personlig. ”Det är viktigt för mig att bli personlig när jag rekryterar, jag vill att personen ska känn sig trygg och säker med mig.”
  2. Var konkret. ”För unga studerande är det redan mycket som är luddigt med facket så var konkret – det här ger ett medlemskap i Kommunal dig.”
  3. Lyssna, lyssna, lyssna. ”Ta dig tid att lyssna ordentligt på den du ska rekrytera. Vad är viktigast för dem? Hur kan Kommunal hjälpa dem?”
  4. Fackets historia. ”Unga har ingen koll alls på arbetsmarknaden, de vet inte ens vad ett fackförbund är, det är viktigt att ge dem baskunskap om Kommunal och den svenska modellen.”
  5. Ung möter ung. ”Unga människor kan möta andra unga på ett annat sätt, åtminstone när det kommer till studerande medlemmar Det är lättare att relatera till någon som är i ungefär samma ålder som en själv.”