Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Fakta om resa till Sydafrika 19/11-1/12 2012

2012 arrangerade PSI, den internationella fackliga organisationen för offentliga tjänster, en konferens i Sydafrika. Kommunal deltog och reste då med ändamålsenligt flygbolag i enlighet med förbundets gällande resepolicy.

Hur många från Kommunal var med på resan?
Totalt ingick 29 personer i resesällskapet. Av dessa var 7 medföljande till kongressdeltagare. Därutöver var Kommunals tidigare ordförande Ylva Thörn med.

Stod Kommunal för hela notan?
Kommunal bekostade resan för våra kongressdeltagare samt för Ylva Thörn. Detta dels för att hon under kongressen kunde svara för den del av kongressperioden då hon varit ordförande, dels för att hon skulle bli avtackad. Varje medföljande fakturerades 18 500 kronor per person.

Hur räknar ni ut kostnaden för medresande?
Vi använder schabloner för kostnader över resor, mat och boende. Exempelvis skiljer det sig mellan olika länder huruvida hotellkostnader tas ut per person eller per rum. Den tidigare förbundskassören har ansvarat för den slutgiltiga prissättningen.

Ordförande Annelie Nordström har upprepade tillfällen haft med sig sin sambo vid resor. Så också denna gång. Varför då?
Annelie Nordström har ett schema då hon är borta mycket hemifrån. Att som respektive följa med vid arbetsresa kan då vara ett sätt att spendera tid tillsammans. Annelies sambo har betalat för sin del av resan.

Kongressen pågick 27-30 november. Varför var ni borta så mycket längre?
Själva resan till Sydafrika tar ett drygt dygn i vardera riktning. På plats hann vi med två studiebesök och ett antal förmöten till kongressen. Därutöver gjordes ett besök på en Safaripark.