Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Pressmeddelande: Huddinge skär ner på äldreboende

2021-05-12
Pressmeddelande från Kommunal sektion Huddinge med anledningen av nedskärningar i äldreomsorgen.

Huddinge kommun har kallat Kommunal till överläggning om nedskärningar av de anställdas arbetstid på Tallgårdens äldreboende. Planen är att göra deltid till norm och ingen av de anställda i verksamheten kommer att ha heltid.

- Det går inte att komma ifrån att den styrande koalitionen i Huddinge hellre trycker ner de kvinnor som arbetar i äldreomsorgen i fattigdom och otrygghet än att tillföra de resurser som verksamheten behöver, säger Lennart Eriksson, sektionsordförande för Kommunal sektion Huddinge.

Huddinge kommun gick med ett överskott på 396 miljoner kronor 2020 och borde därför kunna lägga de resurser som de boende och anställda på Tallgården förtjänar. Det är inte heller första gången den kristdemokratiskt ledda vård- och omsorgsnämnden vill försämra situationen för de anställda i äldreomsorgen. Hösten 2020 ville man lägga ner hela den kommunala hemtjänsten.

- Det är helt oförklarligt att det borgerliga styret i Huddinge fortsätter att misshandla äldreomsorgen på det här sättet efter det pandemiår vi har genomlidit, säger Lennart Eriksson, sektionsordförande för Kommunal sektion Huddinge.

För mer information kontakta

Lennart Eriksson, sektionsordförande Kommunal sektion Huddinge

Mobil: 070-878 99 74

E-post: Lennart.a.Eriksson@kommunal.se