Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Taggad trio hämtar energi från AO-utbildning

Mikaela, Tatiana och Anna är alla glada för att de gått sin ao-utbildning.
Mikaela, Tatiana och Anna är alla glada för att de gått sin ao-utbildning.
Foto: Sofia Tollbo
2019-03-18
Under flera månader har de följts åt: arbetsplatsombuden som går sin utbildning. I dag är sista dagen på utbildningen och stärkta i sina roller tar deltagarna med sig kunskap, skratt, nya vänner och en hejdundrande energi.

Anna Asplund, Tatiana Gunnarsson och Mikaela Johansson har varit arbetsplatsombud i ca 1 år. I dag avslutar de sin arbetsplatsombudsutbildning. Och nu är de riktigt laddade för att gå ut och göra skillnad.

- Nu inser jag hur mycket jag kan göra i min roll, vilken förändring jag kan skapa för mig och mina kollegor, säger Tatiana Gunnarsson som arbetar som undersköterska på Havsörnens äldreboende i Jönköping.

Hon får medhåll från sina kurskamrater Mikaela Johansson och Anna Asplund. Mikaela arbetar till vardags som cafébiträde på ett kommunalt café och Anna Asplund är djurskötare/parkarbetare i Stadsparken i Jönköping.  Alla tre representerar alltså vitt skilda yrkesgrupper och mötet med dessa lyfter de som särskilt positivt under utbildningen.

Trots att vi kommer från så olika yrken så kan vi ändå se liknande situationer på jobbet, säger Anna som vill uppmana alla om att gå arbetsplatsombudsutbildningen.

Utbildningen stärker rollen

Genom utbildningen upplever alla tre att de blivit stärkta i sin roll som arbetsplatsombud. Tidigare har de inte riktigt förstått vilken möjligheter de har. Tatiana är tacksam för att hon fått förtroendet från sina kollegor och upplever också ett stort ansvar. Hon är tydlig med att det viktigaste i hennes uppdrag är att göra skillnad för sina kollegor.

- Jag gör inte det här bara för mig, jag gör det för mina arbetskamrater. Mitt mål är att skapa världens bästa arbetsplats, säger hon med ett stort leende.

Det är en upprymd känsla hos alla tre under sista dagen på utbildningen. Detta tack vare den härliga gruppen, inspirerande kursledare och spännande diskussioner. Nu ser allihop fram emot att gå ut och göra skillnad.

- Om jag skulle beskriva utbildningen med ett ord? Ja, då skulle jag säga energikick, säger Anna och förenas med sina kurskamrater i en riktigt hjärtlig kram.

Är du medlem och också intresserad av att bli arbetsplatsombud där du jobbar? Logga in på Mina sidor och anmäl ditt intresse så hör vi av oss med mer information! Du loggar in med BankID, och du hittar formuläret under menyn ”Intresseanmälan” på Mina sidor. 

Till mina sidor!