Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Bättre arbetsmiljö med rätt städteknik - faktabank från Prevent nylanserad

Se filmer om bra arbetsteknik på webbplatsen Allt om städ
Se filmer om bra arbetsteknik på webbplatsen Allt om städ
Foto: Prevent
2017-10-02
Nu lanserar Prevent en ny version av webbplatsen Allt om städ. Här finns mängder av tips, råd och filmer om arbetsmiljö och arbetsteknik för dig som arbetar med städning.

Webbplatsen Allt om städ är fylld med information om hur man kan förbättra arbetsmiljön för städare. Med rätt teknik och god arbetsmiljö hoppas man bidra till att minska långtidssjukskrivningar och arbetsskador i yrkesgruppen. Webbplatsen har länge varit populär och används av både städare och chefer. All information på webbplatsen är kostnadsfri och baserat på forskning från bland annat IVL Svenska Miljöinstitutet.

Här finns exempelvis råd om hur man hanterar hot och våld, hur man minskar risken för fallolyckor, vad man bör tänka på vid ensamarbete, fönsterputsning, när man köper städmaskiner och när man använder rengöringssprejer. Dessutom kommer det läggas upp nya filmer som visar exempel på bra arbetsteknik, ett innehåll som varit mycket uppskattat.

Webbplatsen fungerar lika bra på surfplatta och mobil som i datorn. Dessutom kan man översätta alla texter till andra språk via Google Translate.

Läs hela pressmeddelandet från Prevent


Här hittar du Allt om städ: http://www.prevent.se/allt-om-stad/