Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Alla nyheter från Kommunal

Illustration Värva kollega.

Värva en kollega!

När du värvar din arbetskamrat får den nya medlemmen just nu de tre första månaderna för endast 160 kronor och du får ett presentkort på 200 kronor. Bra va?
Alexander Lövkvist Trapp, ordförande, sektion Botkyrka-Salem.

Facklig-politisk framgång: Botkyrka storsatsar på välfärdens personal

600 kronor extra i lönepåslag, betalda arbetsskor och extra satsningar på språkutbildningar. Botkyrka kommun beslutade om budgeten för 2022 i slutet av förra veckan och det här är några av satsningarna på Kommunals medlemmar. "Jag är otroligt glad över att vi fått igenom så mycket i budgeten i dialog med politiken", säger Alexander Lövkvist Trapp, ordförande, sektion Botkyrka-Salem.
Bilden föreställer Johan Ingelskog avtalssekreterare Kommunal

Kommunal har tillsammans med SKR, Sobona och de övriga fackliga organisationerna i kommunsektorn gjort en gemensam utvärdering av krislägesavtalet.

Krislägesavtalet träffades av parterna med hela andra kriser för ögonen, inte minst de stora skogsbränderna. Parterna tog redan då beslut om att en utvärdering skulle göras när avtalets aktiverats första gången, den utvärderingen är nu gjord. 
Bild på kvinna och man utomhus iklädda i vinterjackor.

Haningeupproret vill få bort ohälsosamma scheman

Schemaläggningen i Haninges kommunala äldreomsorg orsakar arbetstider som är långtifrån hållbara för Kommunals medlemmar. Kommunal vill få en bättre dialog med arbetsgivaren och att man tar hänsyn till arbetsmiljön när personalen får sina scheman. Det vill Kommunal sektion sydost påverka genom sin kampanj Haningeupproret.
Bild på kvinna som pratar i mobiltelefon.

Tyck till om digital tjänst som räknar ut rätten till fast anställning

Vi utforskar just nu nya idéer för Kommunals framtida digitala medlemstjänster. Vi tittar på en tjänst som hjälper medlemmar att reda ut när de har rätt till en fast anställning. Får vi visa några idéer för dig och ställa lite frågor?
Vinröd platta med Kommunals logotyp och en cirkel där det står att Kommunal stödjer Musikhjälpen

Kommunal stödjer Musikhjälpen - ge ett bidrag till Kommunal Östs bössa

Alla barn har rätt till en trygg barndom. Därför är det självklart att Kommunal stödjer Musikhjälpen 2021 med temat "För en värld utan barnarbete".
Bild på Kommunals nya ordförande Malin Ragnegård

Hallå där, Malin Ragnegård, ny ordförande i Kommunal!

Tidigare vice ordförande Malin Ragnegård tar nu över ordförandeskapet i Kommunal efter Tobias Baudin som under Socialdemokraternas partikongress i helgen valdes till ny partisekreterare för partiet.
Illustration med texten Kortare ram-tid mer fritid.

Var med och påverka ditt schema

Du som jobbar inom trafiken har en otroligt viktig roll för samhället. Varje dag ser du till att resenärer kommer fram säkert, bekvämt och i tid. Du ser till att resenärerna får information, trivs och mår bra. Och facket ser till att du får schyssta villkor och hållbara arbetstider så att du mår bra på jobbet.
Anna Spånt Enbuske.

Ny rapport från Kommunal: Höga förväntningar på ny teknik

Den nya tekniken tar allt större plats på arbetsplatserna men för Kommunals medlemmar uppfyller den inte de höga förväntningarna. Tvärtom visar rapporten att ny teknik ofta bidrar till ökad stress i arbetet och inte avlastar tungt arbete.
Representantskap

Avdelning Västs representantskap – november 2021

Kommunal Västs höstmöte gick av stapeln den 27 november på TanumStrand, i Grebbestad. Över 200 förtroendevalda och anställda samlades för en dag som gick i kampandans tecken. "Det var verkligen en känsla av full fart framåt, med ett Kommunal Väst som är handlingskraftiga, närvarande och proffsiga!", säger vice ordförande, Elpida Georgitsi.
Kalender

Den tryckta medlemskalendern försvinner

Det kommer inte att skickas ut några fysiska kalendrar mer. Kommunals medlemskalender utgår i pappersform från och med 2022.
Bild på Lena Nyström på en buss tillsammans med en bussförare

Lena värvar med hjärtebullar

Lena Nyström från Skellefteå är undersköterska och sedan fem år även regionalt fackligt ombud (RFO) för Kommunal Västerbotten. Hon älskar att vara ute på arbetsplatsbesök och har hittat ett alldeles eget sätt att värva på. Här delar hon med sig av sina bästa värvartips.
Personer står och pratar

Namnlista på över 3000 underskrifter överlämnad till politiker i Sundsvall.

Inför onsdagens möte i barn och utbildningsnämnden i Sundsvall samlades omkring femtio lärare och förskolepersonal för att visa sitt missnöje över de besparingsförslag som lagts fram inom skola och förskola inför 2022.
Kommunal Skåne kräver arbetsskor som en förutsättning för arbetarna i välfärden

Skånes representantskap kräver arbetsskor välfärden

Ge de yrkesskickliga välfärdsarbetarna rejält på fötterna – Kommunal Skånes representantskap kräver arbetsskor för alla!
Röd bildplatta med text Vi stödjer Musikjälpen och Kommunals logga

Vi hoppas på många kommunalare - Musikhjälpen

I fjol ställdes det in. I år blir det av. Musikhjälpen kommer till Norrköping den 13–19 december och Kommunal är med och stöttar.
Etthundrasjuttiofemtusen extra till lokalvårdare i Härryda

Facklig framgång: 175 000 kronor retroaktivt till lokalvårdare

Frågan om Kommunals medlemmar fått det branschvanetillägg de har rätt till enligt kollektivavtal, drog igång en process som slutade i stora retoaktiva utbetalningar till tre av Kommunal Väst medlemmar. Det lönar sig att vara med i facket!
Hemtjänstpersonal i Malmö går studiecirkel på betald arbetstid

Studiecirkel ska öka kunskapen på arbetsplatsen

- Vi har en möjlighet att tillsammans skapa en bra arbetsplats. Ewa Glimhed ritar en massa fyrkanter på vita tavlan som symboliserar lag, avtal och lokalt kollektivavtal och vänder sig till gruppen och förklarar. Det handlar om kollektivavtalet ett avtal som ska bära ända ut på arbetsplatsen.
Camilla Johanssons poolotek vinner Årets Arbetsplatsbibliotek.

Camillas "poolotek" vinner Årets Arbetsplatsbibliotek

Camilla Johansson startade sitt arbetsplatsbibliotek i en rosa resväska. Den tog hon med sig när hon som undersköterska i en poolgrupp besökte poolens arbetsplatsträffar. Nu – två år senare – tilldelas hon ABFs pris Årets arbetsplatsbibliotek för sina insatser att främja läsandet bland sina arbetskamrater. "Jag är jättestolt och glad över det här", säger Camilla Johansson.

Nominera till sektion Ambea

På sektion Ambeas nomineringsmöte i förra veckan beslutades att förlänga nomineringstiden på följande uppdrag till sista november: fyllnadsval sektionsordförande, ordinarie och suppleanter till representantskapet och valberedningen.