Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Medlemmars berättelser om corona

Medlemmar berättar
Foto: Kommunal
Corona-krisen har gjort det tydligare än någonsin att det är medlemmarna i Kommunal som får Sverige att fungera. Det är påtagligt att dagens pressade läge påverkar medlemmarna och därför är det extra viktigt att lyfta dessa livsviktiga jobb utifrån deras perspektiv. Här samlar vi några av dessa berättelser.

Patric Carsana
Patric Carsana
Foto: Fredrik Sandin Carlson

De sörjande måste få den tid de behöver

”Jag har jobbat här i trettio år, det här är den största katastrof jag sett. Större än Estonia och tsunamin.” Patric Carsana är en av dem som upplevt de yttersta konsekvenserna av pandemin. Som gravgrävare på Skogskyrkogården i södra Stockholm är han med och bygger ut staden för de döda.

Läs hela intervjun med Patric här

Medlemmen och obduktionsteknikern Jörgen Hageräng
Medlemmen och obduktionsteknikern Jörgen Hageräng
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Det kan komma något gott ur coronakrisen också

Obduktionsteknikern Jörgen Hageräng och hans kollega Stefan har i och med Corona blivit mer isolerade från personalen på övriga delar av sjukhuset. En positiv effekt är dock att förståelsen och samarbetet med kollegor på andra sjukhus i regionen blivit mycket bättre.

Läs hela intervjun med Jörgen här

Barnskötare Sundus Arif
Barnskötare Sundus Arif
Foto: Kommunal

Barnen orkar inte vara hemma

När coronasmittan covid-19 bröt ut ville många föräldrar inte ha sina barn i förskolan. Men efter en månad kom de flesta tillbaka. ”Barnen orkar inte vara hemma”, säger barnskötaren Sundus Arif.

Läs hela intervjun med Sundus här

Personliga assistenten Gabriella Jobs
Personliga assistenten Gabriella Jobs
Foto: Fredrik Sandin Carlson

”Det är svårt, det här med att hålla avståndet.”

Gabriella Jobs arbetar som personlig assistent. Social distansering och riskminimering har blivit en naturlig del av arbetsdagarna. Och det blir en del pusslande med bemanning i den lilla arbetsgruppen, när minsta symtom leder till sjukskrivning.

Läs hela intervjun med Gabriella här

Medlemmar berättar
Foto: Jonathan Bergqvist, aha-produktion

"Du som är skyddsombud - tro på dig själv!"

Mitt i coronakrisen har undersköterskan Kattis Träff Fridebäck återvänt till intensiven på Universitetssjukhuset Örebro från en tillvaro som heltidsfacklig. Det viktigaste rådet hon vill ge till andra skyddsombud är: våga tro att du kan, och att du har rätt med den kunskap du har.

Läs hela intervjun med Kattis

frågor och svar om corona