Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Alla medlemmar kan lämna avtalsförslag

Undersköterskor på ett äldreboende
Undersköterskor på ett äldreboende
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Kommer du på något som behöver förbättras på din arbetsplats och som du vill att vi tillsammans kämpar för i avtalsrörelsen? Då vill vi att du berättar det för oss!

Kanske vill du ha bättre arbetstider, fler semesterdagar eller rätt till friskvård på arbetstid?

Prata gärna ihop dig med dina arbetskamrater om vad ni vill ändra på och skriv ett avtalsförslag tillsammans. Då har ni chansen att påverka hur ni har det på jobbet. 

Vill du som medlem skicka in avtalsförslag till nästa avtalsrörelse (2020), så går det bra att skicka dem till er sektion så sparar vi dem tills det är dags. 

Efter sista inlämningsdag ska förslagen hanteras på avtalskonferenser, i delegationer och i förbundsstyrelsen - samt förhandlas med arbetsgivaren. Läs mer här om hur en avtalsrörelse går till. Vill du veta mer om hur avtalsrörelsen 2017 gick, finns mer att läsa här.

Självklart finns det möjlighet att påverka på din arbetsplats mellan avtalsrörelser. Är ni flera på din arbetsplats som tycker lika – prata med varandra. Om det ska bli en förändring, börjar den hos er. Er sektion kan hjälpa er att komma igång med arbetet. Läs hur ni gör här!