Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Avtal klart - seger för undersköterskor inom privat vård och omsorg

2016-12-12
Idag tecknade Kommunal och Almega Vårdföretagarna ett nytt avtal som innebär att även undersköterskorna inom privat vård och omsorg kommer att omfattas av den extra lönesatsning som deras kollegor inom offentlig, idéburen och kooperativ verksamhet redan har fått.

- Det här är ett styrkebesked och en seger för såväl undersköterskor som övrig personal inom privat vård och omsorg. Vi har varit tydliga med våra krav och det är glädjande att motparten gått oss till mötes på alla punkter. Det här är ett viktigt steg mot mer jämställda löner även inom den privata vårdsektorn, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund.

Läs frågor och svar om avtalet med vårdföretagarna.

Det var den 1 december som Kommunal varslade om strejk med anledning av att förhandlingarna med Almega Vårdföretagarna strandat. Efter medling har parterna nu kommit överens om ett nytt kollektivavtal. Avtalen innebär, förutom undersköterskesatsningen, också att heltid ska vara norm samt ordning och reda på löner och övriga ersättningar.

Villkoren för den yrkesskickliga personalen inom vård och omsorg är avgörande för kvaliteten i den svenska välfärden. Det är glädjande att få till denna unika satsning utan de kraftiga villkorsförsämringar som vårdföretagarna krävt, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin.

Fakta om avtalet

  • Avtalet är på 18 månader och gäller från den första december 2016 till och med 31 maj 2018.
  • Löneökningar 2017: undersköterskor: 1 200 kronor från och med första mars Övriga medlemmar: 700 kr från och med första mars, vilket är i nivå med resten av arbetsmarknaden.
  • Parterna är överens om att heltid långsiktigt ska vara norm.
  • Drygt åtta av tio medlemmar inom äldreomsorgen berörs av den extra undersköterskesatsningen.