Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa
Medlemmar i Kommunal
Nu är avtalsrörelsen för 2017 igång
Foto: Magnus Skoglöf

Vad händer i avtalsrörelsen 2017?

Här hittar du information om vad som händer i avtalsrörelsen 2017, vilka frågor som Kommunal driver och hur dina villkor och ersättningar kommer att påverkas.

Avtalsrörelse – för ett bättre arbetsliv

Anställningsvillkoren behöver ständigt utvecklas och förbättras och med utgångspunkt i de avtalsförslag som medlemmarna har skickat in förhandlar vi för ett bättre arbetsliv.

Vad händer i mitt avtalsområde?

Läs mer om vad som händer inom ditt avtalsområde här.

Avtalsbloggen kan du följa utvecklingen direkt från förhandlingsrummet och löpande uppdateringar hittar du på Facebook och Twitter.

I podden "Förhandlarna" diskuterar Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund och enhetschefen Johan Ingelskog vad som händer i avtalsrörelsen och på arbetsmarknaden.

Hur går en avtalsrörelse till?

En avtalsrörelse är en lång process, och i Kommunal har över 50 000 medlemmar engagerat sig i att skriva avtalsförslag. Läs mer om hur en avtalsrörelse fungerar. Vad betyder alla ord och fraser? Ta hjälp av vår ordlista för avtalsrörelsen.

Lämna avtalsförslag

Det finns fortfarande möjlighet att lämna in avtalsförslag på många av Kommunals kollektivavtal. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och lämna in förslag till förbättringar som Kommunal kan driva i förhandlingarna. Läs mer här om vilka avtal det gäller just nu och hur du går tillväga.