Mitt Kommunal nummer 9 2023


Här hittar du allt du behöver för att maxa medlemskapet! Senaste nytt, bra-att-veta, inspiration och tips. Kika här i varje nummer, så lovar vi att ge dig full koll.

Två undersköterskor i en dörröppning.
Foto: Kommunal

Skapa framtidens arbetsplats du med - var med och påverka med Kommunal

Går du som många andra och funderar över vad och hur man kan göra för att driva en fråga om förändringar och förbättringar på din arbetsplats? Genom ditt medlemskap i Kommunal kan du och dina arbetskamrater få råd och stöd i det. Prata ihop er på arbetsplatsen och finns det ett ombud så prata med hen också. Med hjälp av ombudet och din sektion kan ni få expertråd på hur och vilket stöd som finns för att ni ska komma vidare. Läs mer och engagera dig på Påverka med Kommunal.

Missa inte lucköppning i adventschansen

Missa inte lucköppning med LO Mervärde. I Adventschansen kan du vinna fina priser varje vecka fram till jul. Nya priser och ny utlottning varje vecka! Svara på enkla frågor så är du med i utlottningen av bland annat presentkort på böcker, fri ljudbokslyssning, hotellvistelser, en dator och mycket mer. Missa inte detta – logga in på minasidor.kommunal.se/ och läs mer!

Sök fackligt feministiskt stipendium

Jämställdhet och lika villkor är en central del av den fackliga kampen för rättvisa och ingår i fackföreningsrörelsens vision om det jämlika samhället. LO har därför inrättat ett årligt stipendium på 50 000 kronor inom området facklig feminism. 
Brinner du för det fackliga jämställdhetsarbetet? Eller känner du någon som borde söka?
Läs mer och sök på www.kommunal.se/fackligt-feministiskt-stipendium

Så betalar du medlemsavgiften med autogiro - snabbt, smidigt och enkelt

1. Logga in på din internetbank. Leta upp autogiroanmälan, sök upp Kommunal Fackförbundet (bg 5327-8362) och klicka på 
Anmäl/Ansök.
2. Välj vilket konto autogirot ska dras från.
3. Fyll i betalarnummer (ditt personnummer, ange 10 siffror) och bekräfta autogiroanmälan. Klart!

När allt är klart får du ett brev om godkänt autogiro. Fortsätt betala medlemsavgiften som vanligt tills du ser att medlemsavgiften har börjat dras via autogiro från ditt konto. Autogiro dras den 27:e i månaden. Om täckning saknas på förfallodagen, görs ytterligare dragningsförsök kommande bankdagar. Du kan läsa mer om autogiro på www.kommunal.se/autogiro

Du har väl inte missat att snacket går?

Under 2023 har Kommunal erbjudit relevanta och intressanta livesändningar om olika aktuella ämnen! Sändningen har varit tillgänglig både för dig som är medlem i Kommunal och dig som inte är medlem och är förstås kostnadsfria! 

Vi har snackat privatekonomi och fått tips och råd för hur man ska få bättre koll på sin ekonomi. Teatergruppen Tage Granit hjälpte oss med hur man ska ta ett svårt samtal med till exempel en chef, en kollega eller en familjemedlem. Och vi tog tag i det där med pensionen och snackade om allmän pension, tjänstepension, pensionssparande och hur du tryggt och säkert kan gå i pension.

Och har du missat sändningarna, eller vill se dom igen, går det bra att göra det på Kommunals Youtube-kanal som du hittar via QR-koden här till höger. 
Eller så kan du besöka www.kommunal.se/snacket-gar, där hittar du länkar till alla sändningar och information om sändningar under 2024.

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar