Mitt Kommunal nummer 5 2023


Här hittar du allt du behöver för att maxa medlemskapet! Senaste nytt, bra-att-veta, inspiration och tips. Kika här i varje nummer, så lovar vi att ge dig full koll.

En medlem tittar in i kameran.
Foto: Kommunal

Autogiro förenklar livet - ansök digitalt på bara minuter

Vill du göra det enklare, mer tidseffektivt och miljövänligt att betala medlemsavgiften? Med autogiro dras din betalning automatiskt. Bekvämt, tryggt och tidssparande! Du kan skaffa autogiro direkt via din internetbank eller på Mina sidor, enkelt och klart på några minuter! 
Läs mer på www.kommunal.se/autogiro

Passa på att värva kolleger i sommar

När vi  är många kan vi göra mer och just nu får du som värvar en medlem ett presentkort på 200 kronor. Dessutom får nya medlemmar rabatt på medlemsavgiften - tre månader för 160 kronor! Läs mer på www.kommunal.se/kollega
Tycker du det är svårt att värva så har vi satt ihop en Värvningsguide som du kan ta hjälp av. Här får du tips, argument och saker att tänka på när du värvar nya medlemmar. Läs mer på www.kommunal.se/varvningsguiden

Har du koll på dina rabatter och erbjudanden från LO Mervärde?

Visste du att ditt medlemskap är laddat med många fina rabatter på allt från böcker, inredning, resor, hotell, hyrfilm, friskvård, mobil-
abonnemang och glasögon till mycket annat? Rabatterna tas fram gemensamt med andra LO-förbund genom samarbetet i LO Mervärde. 
Läs mer på https://lomervarde.se/kommunal/

Snacket går... om Kommunals intressanta livesändningar med aktuella frågor

Kommunal erbjuder relevanta och intressanta livesändningar i olika aktuella ämnen! Sändningarna är tillgängliga både för dig som är medlem i Kommunal och dig som inte är medlem och är förstås kostnadsfri.
Sändningarna går också att se i efterhand så gå in på www.kommunal.se/snacket-gar så kan du se teatergruppen Tage Granit tipsa om hur man hanterar svåra samtal eller få tips från privatekonomer från Swedbank om din privatekonomi.

Nu blir undersköterska en skyddad yrkestitel

Den 1 juli blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Något som medlemmar i Kommunal har kämpat länge för.
Med skyddad yrkestitel höjer vi yrkets status, skapar en bättre löneutveckling, ökar patientsäkerheten och för att det ska vara tydligt vilket ansvar du och dina kollegor har. För att vara undersköterska är ju inte att vara vem som helst.
Du ansöker på Socialstyrelsens hemsida, tidigast den 1 juli, för att få fortsätta använda titeln. Förbered dig gärna genom att ha dina betyg och intyg från din utbildning redo i digitalt format.  
Läs mer på www.kommunal.se/skyddad-yrkestitel

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar