Kommunal står upp för civilbefolkningen


Fackförbundet Kommunal står i solidaritet med de drabbade och fördömer det urskillningslösa våldet mot civila i Israel och Gaza. Våldet måste få ett slut.

Kriget mellan Hamas och Israel har nu pågått i mer än fyra månader. Tusentals oskyldiga människoliv har spillts, många av dem är kvinnor och barn. Vårt fokus är på civilbefolkningen – oavsett folk - som inte ska behöva leva i fruktan för vare sig terrordåd eller bombningar.

All gisslan måste släppas omedelbart. Gazas befolkning måste få tillgång till vatten, elektricitet, medicinsk utrustning och humanitärt bistånd.

Kommunal kräver skydd för alla dem som arbetar inom hälso- och sjukvård, ambulansverksamhet, vatten och energi samt utbildning. Hjälparbetare ska kunna utföra sitt uppdrag utan att behöva frukta för sina liv. Därtill ska Genevekonventionen om sårade och sjuka samt civila respekteras. 

Det internationella samfundet måste ta sitt ansvar och låta diplomatin verka för att stoppa kriget så att både israeler och palestinier ska kunna leva i fred och frihet.

Kommunals förbundsstyrelse

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar