Kommunal står upp för civilbefolkningen


Kommunal är en fackförening som finns till för att ta tillvara medlemmarnas intressen. Vi är också en förening som står upp för internationell solidaritet och driver fackligt arbete på många platser och i många olika länder.

Medlemmar i Kommunal står upp för civilbefolkningen.
Foto: Kommunal

Kommunal ser med sorg och vrede på de krig och konflikter som rasar runt om i världen och på vad människor där gör mot varandra. 

Våld mot civilbefolkningen kan aldrig rättfärdigas. Brutala attacker och grymma motreaktioner skördar civila offer, män, kvinnor, unga och äldre. Barn.

Civilbefolkningen straffas kollektivt. De tas som gisslan, används som mänskliga sköldar, tvingas fly och saknar basala nödvändigheter som vatten, mat och hälso- och sjukvård. De våldtas, skadas och dödas.

Det är avskyvärt och den här utvecklingen skrämmer oss. Vi måste stå upp mot dessa fruktansvärda brott, och ta ställning för de människor som drabbats. Det internationella samfundet måste alltid verka för fred genom diplomatiska vägar.

Arbetstagare som fortsätter att arbeta som anställda inom offentlig verksamhet, inom hälso- och sjukvård, vatten och energi, utbildning, räddningstjänst och andra viktiga sektorer måste alltid skyddas. Genèvekonventionen om sårade och sjuka samt civila måste respekteras.

Kommunal fördömer det hat, de trakasserier och de uppmaningar till våld som blossar upp på gator, torg och i sociala medier med anledning av krig och konflikter på andra håll i världen. Vi slår vakt om medmänsklighet och respekt. 

Kommunal står alltid upp för civilbefolkningen och för freden. Vi står sida vid sida i solidaritet med alla människor som drabbas, med våra fackliga kamrater och med alla arbetare som fortsätter utföra sitt livsviktiga arbete.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar