Skapad: 2011-03-17, Ändrad: 2011-05-11

Kommunal.se

Kommunal.seA-kassan

Kommunals a-kassa

Det är en trygghet att vara med i både a-kassan och facket. Om du blir arbetslös kan du som är medlem i a-kassan få ersättning, och för dig som är med i facket ingår dessutom en inkomstförsäkring.

Du kan nå Kommunals a-kassa på telefonnummer 0771-25 80 00.

Du kan bli medlem i både Kommunals a-kassa och fackförbundet Kommunal om du arbetar inom kommun, landsting, kyrkan, kooperativ eller privata och kommunala bolag, eller om du studerar inom vård, omsorg eller service.

Kommunal arbetar för att förbättra medlemmarnas löner, arbetsmiljö och arbetsvillkor. Dessutom har Kommunal en inkomstförsäkring för dig som slår i taket på a-kassan. För att få inkomstförsäkringen måste du vara medlem i Kommunal.

Kommunals mål är inte bara att du ska känna dig trygg på jobbet och på arbetsmarknaden, utan också att du ska ha inflytande och goda möjligheter till utbildning och utveckling.

Du kan välja att bara vara medlem i a-kassan, men det är tryggast att vara med i både fackförbundet och a-kassan. De flesta medlemmar i a-kassan har valt att också vara medlem i Kommunal.

Kassakortet på webben

På a-kassans webbplats kan du ta del av uppgifter om ditt ärende, fylla i kassakort och blanketter som du även kan skicka elektroniskt. Du kan också skicka meddelanden till a-kassan och läsa information om regler.
Självklart kan du även ringa till a-kassan på telefonnummer 0771-25 80 00. Telefontider hittar du på a-kassans webbplats.

Länk till Kommunals a-kassa hittar du här till höger.


Skapad: 2011-03-17, Ändrad: 2011-05-11

Laddar verktyg...